new-age

פורים – מהות וזהות 2

פורים והשראה

מהות וזהות2

1. במסורת הגורדייביאנית המתבונן אינו מזדהה עם מה שהוא רואה. המשולש הרעיוני הוא, שעליו לזכור את העצמי האמיתי שלו. עליו לחוש את עצמו, לא להזדהות כלל עם מה שמופיע בשדה התודעה.

ונשאלת השאלה איזה 'עצמי' עליו לזכור – מתוך כלל הקולות והדמויות שמזדהים בנפש בתור 'עצמי'? ועל כך ייאמר 'העצמי האמיתי – זה שיודע את אפסיותו': וכאן מופיע המוטיב של מזל דגים – ההזדהות בתור המרחב הפתוח או הרוח  – כאשר על הציר ההופכי המשלים ניצבת הבתולה שהיא ארכיטיפ של האדמה, אינטליגנציה מעשית שמטפלת בעידן דגים צעד אחר צעד.

2. הרעיון המרכזי של חירות מתייחס לבחירה החופשית במסורת המונותאיסטית -:) החופש אכן מותנה במשמעת שמכבדת את החוקים. כאשר במרכזו נמצא האל ועל פיו ותכונותיו יישק דבר,  החוקיות והעקרונות.

בחשיבה של המזרח הרחוק, לעומת זאת, נתפס המרחב ללא מרכז – וביוגה של הידע הגבוה, גם ללא בחירה. הנושא הוא זהות סטטית של העצמי האלוהית כאשר האדם מצד אחד אינו מזדהה עם זרם האירועים; ומצד שני מתוך הזדהות עם העצמי האחד, מעוגנת הקבלה בברכה של מה שיש, כאילו אין בחירה. ועדיין, עמדתו של המתבונן בידיו לבחירה.

מתוך הזדהות עם המהות, שאינה תלויה לכאורה לא בתהליך התפתחותי ולא כעניין אישי אלא הינה הוויה, המודעות האחת מלכתחילה.

ומכאן נגזרת ההכרה בזוגיות המובנית של הטנטרה של האחד השלם: ובתהליך של התפתחות המודעות בפאזות השונות באבולוציה של התודעה; כאשר החירות לבחור ישנה או לא, האני המתבונן מול השאלה "מי אני?" – בקשב והאזנה אל הקולות, היסודות והגורמים השונים –  המהות ומי שתמיד היית ותמיד תהיה.

מכך נובעת הדרך של התהוות יחסית הדרגתית, החופש לבחור את העמדה שלך כלפי מה שיש. כאשר החירות היא פועל יוצא של מצב תודעה מואר. וההארה עשויה להיות התנסות של וויתור.

פורים והשראה – המוזות במזל דגים

3. בחודש מזל דגים, על ידי קבלה של הפרדוקסים, אתה כבר מי שאתה מחפש.  זהות היא החיפוש של האדם אחר  'הגורם הקבוע'  בתוך הקלידוסקופ המתנועע של מראות ותחושות ורשמים. הזדהות עם השלם היא ההכרה שכבר הגענו אל מחוז חפצנו.

התודעה נתפסת בתור כוח גברי משום שהיא מבחינה בהבדלים ובשונות ובניואנסים של ריבוי – ומכך נגזרות האינטראקציות. ואילו כוח החיים כשלם באחדות השרויה בשלום יחסי, נתפס על ידי מר גורדייב בתור הכוח הנשי; כוח החיים כאחדות היכולה לייצג פאזל של ניהול חכם לפי שבו ייושבו מחלוקות כי הוא אחד בהתארגנותו של העצמי האנושי ביחסים נבונים עם הטבע והזולת, או ה'אחרים'.

אי-ההזדהותמוצגת בתור הדרך להגיע מבלי לאבד את עצמך במערכות היחסים עם הזולת ומול הריבוי שבתוכנו ובחוץ. וכדאי להישמר. אכן ההתבטלות המאפיינת את נפטון עשויה להתפרש כאי וויתור בעיני המסתכל. ונוטה האדם לחוות מערכות יחסים קבוצתיים כוויתור פעמים רבות.

בשאלה של איזון מול פרדוקסים וקוטביות, העצמי מול הזולת, חירות על ידי כוח הרצון והמטרה או חירות על ידי וויתור, מתבררת היכולת להאזין להדרכה פנימית.

ארכיטיפ השבתאי הוא עיקרון הגיבוש, התגבשות סביב מרכז על מנת ללכד את המרכיבים השונים במערכת לשלם מתפקד ויוצר.

 4. האידיאל של ההזדהות בתור השלם האחד שמוצג על ידי התודעה, מלמד על מזל דגים. מזל דגים מלמד את האהבה ללא תנאי, אולי בתור הזהות המהותית בתכלית.

כעת עלינו לאפשר את היצירה במסגרת הכוח והזרם, המתח והמגנטיזם – או דחייה – בין הפכים בפרדוקס: השכנת היציבות כאיכות הנשית שמאפשרת את המערכת וקיום יחסים של התמצאות והערכה; בין אם מדובר בריפוי ובין אם מדובר ביצירה ושמחת חיים. אלו הם פנים של ארכיטיפ הדגים.

המוזות והאמנויות

5. הליך ההתלבשות משול לאינטגרציה שהיא הפנמה של הבנות. בדומה להתלבשות שנתפסת כתנועה כלפי פנים, כלפי מרכז – תנועת ליפוף המלפפת את המערכת בליפופים יוצרי השדה, והעוגן להולכה והפקת זרם.

ואילו תהליך ההתלבשות או הגיבוש סביב עוגן מרכזי הוא היפוכו של תהליך ההתפשטות או הסרת המלבושים. כמו הסרת מסיכות שכמדומה משתקף בתהליך הנפש המתערטלת. לאחר התבוננות וחוויה אמנותית ועיון באופי הדמויות המרכיבות אותה, מתבהרת המהות והשקיפות מתאפשרת, בהולכת הזרם במוליך.

כאשר הזרם משול לאנרגיית הגל במזל דלי, מזל האדם, הזרם שאותו מעביר אוראנוס שליט הדלי. ואילו הליפוף מאפשר את ההעברה ודומה יותר למזל דגים והשדה.