new-age

שנים-עשר הארכיטיפים

המשמעות בחג הסוכות בחודש תשרי במסורת שלנו היא שחוגגים את סוכת השלום. כאשר ספירת תפארת (השמש) מייצגת את יעקב אבינו המסמל סוכת שלום ואת משפחת השנים-עשר (1+2=3). את השלום יש לעשות בכל רגע ורגע.

איזו דרך ונתיב יבחר ויפלס לו האדם לחצוב על פי שליחותו, האם כהגדרת מודל אדם מבין שבעת האושפיזין, במשימת העם אליו הוא משתייך מבחינת תרבותו ההיסטורית; או על פי הייעוד לפתח את תחושת האינדיבידואל כאדם שהאגו הבריא מאפשר לו להתמודד בהצלחה עם משימותיו כאדם בעולמנו,בשלב הנוכחי באבולוציה בתקופת חיים אלה?

בתהליך התהוות הזהות האנושית בתור נפש (אישיות) ונשמה (העצמי הגבוה), ישנה מסורת פסיכולוגית אזוטרית על האינדיבידואציה הממושכת שעובר המין האנושי במשך ההיסטוריה של מחזורי נפש ונשמה ארוכים. האדם גם עובר את השלבים השונים בזעיר אנפין בתולדות חייו. בהתהוותו  לאינדיבידואל, הוא, שהיה פעם חלק ממערך קדום יותר, גדל להיות לאדם המממש את עבודת חייו בקידום התרבות בה צמח, ואז הוא מצרף את תובנות דרכו ביחד עם הקהילה שלו באותה תרבות.

מערכת השמש

כסמלו של האדם, השמש מייצג את האתגר ומה שאתה נדרש להילחם בכדי לבטא בצורה מודעת. זאת על מנת להציג את הביטוי המלא של השמש באותה מערכת או מזל בו היא שוהה.

הארכיטיפ של הירח מייצג את הנפש, לעומת הארכיטיפ של השמש המייצג את הנשמה, או העצמי הגבוה.

המחקר העתיק של התודעה המעצבת הוא עיבוד ומדידה איך הנפש נענית באופן מודע, ולא מדפוסי הרגל אוטומטיים; מול ההתנסות בקיום האנושי של כוחות הווקטורים המושכים בכיוונים מנוגדים? המחקר כיום ובעבר מציין את הארכיטיפ של הנוסחא של האחד ההופך לשניים אשר הינם הרצון – הזרימה – והבלימה, מכוננים את השליטה המודעת, ביסוד השלוש, הטמונה בידע הבסיסי של מערכת הארכיטיפים.

בארכיטיפים המקושרים למערכת השמש ולכוכבי הלכת, יש היבט מואר שמשי והיבט אפל ירחי. בכל אחד משנים עשר המזלות והמזל בו שוהה השמש יש היבט של ביטוי מואר – מודעות היום, והיבט של ביטוי אפל – מודעות הלילה. שתי הפנים הן חלק מההתנסות האנושית. מקובל לתאר זאת בתור הפן השמשי והפן הירחי. השמש היא מודעות הנשמה. ואילו הירח הוא האישיות האנושית או הנפש.

השמש באסטרולוגיה מצביעה על אב-טיפוס המתבטא דרך שנים עשר אספקלריות: הארכיטיפ של הפן הגברי אוהאנימוס, האגו הבריא והמודע המתמודד עם אתגרי החיים והתנאים בסביבה בה הוא חי, פועל ועובד. הוא גובר על המכשולים, מפענח מצבים, מייצר יכולת היענות להזדמנויות ולהיות יוצר של עולמו במובן מרחב של דוגמא אישית.

ואילו 'מודעות הלילה' היא היכולת לפתח קשב לפנימיות שלנו, להאזין לחלום ולאינטואיציה ולהיות פתוח אליה. להרחיב את הדמיון הפואטי או האמנותי, זה מה שמכונה יכולת לחלום וההיבט של הלילה, או האנימה. מודעות למשמעות החיים הפנימיים והיכולת לפענח את המסרים המגיעים מן הנשמה או העצמי הגבוה. על מנת לגלם זאת בפועל דרך 'מודעות היום' הפעילה בעשייה ושירות, או בגישה פנימית של התבוננות ומדיטציה.

'מודעות היום' היא ההתמודדות מול 'החיצוניות' או הסביבה והעולם בחיי המעשה. במרוצת הניסיון וההתנסות של השמש באותו מיקום או בית. איזון של היבט מודעות היום הוא גורם חשוב הבונה את הסיפוק ושביעות הרצון האישית, על ידי הגדרת העצמי וכוח הרצון העצמי. במובן זה השמש במזל טלה מייצג את כוח הרצון והביטוי העצמי, או החופש והרצון להיות אותנטי.

הוא והיא

לעומת מזל טלה הפותח את השנה בניסן עם הרצון לחופש ולחירות של ארכיטיפ מאדים, אנו רואים ממול במזל מאזניים את האגו המודע חברתית, בעמדתו מול הסביבה ודרך מערכות-יחסים. כאשר במזל מאזניים  הנשלט על ידי וונוס, השיקול הוא איזונים ושיווי משקל חברתי ביחסי אני-זולת.בדרך זו נעשית התמרה של השאלהמי אני? בתהליך שמדגיש את הרצון לאהוב ואת ההתחשבות.

זהו השיח בין מאדים לבין וונוס, בין הרצון לחופש לבין הרמוניה במערכות-יחסים, והשיח בין הגברי לנשי ילווה אותנו לעד. אכן בתוך האדם בינו לבין עצמו האינטגרציה של הדואליות שבו יכולה להיראות כדילמה מורכבת ומתמדת. על אחת כמה וכמה עם אדם אחר. הדילמה שמעמידה בפנינו את השאלה כיצד לחיות בשותפות ונתינה מבלי לאבד את האמת האותנטית שלך.

הרצון להרמוניה הקשור למזל מאזניים ולחודש תשרי, מעורר את הצורך לבירור מהו שנדרש לשם האיזון המיוחל שמאפשר לבחור נכון מה להדגיש ובמה למקד את תשומת הלב והאנרגיה.

כך בתהליך דיאלוגי הוא גדל – האדם כאינדיבידואל המממש שליחות נשמה; במשמעות עמוקה שלמימוש ופיתוח נפש התרבות שבה הוא חי, בתוך שיתופי-פעולה בין תרבויות וקבוצות (מזל דלי).

הוא לומד את הנפש תוך הבנת מבנים בנפש, מה שמאפשר להתחבר ולקלוט כיוון ואוריינטציה לפי הצורך, באינטואיציה של הנשמה.

הגשר בין הנפש והיקום

מחקר של הפסיכולוגסטאן גרוף והאסטרולוג ריק טארנאס, מצביע בבירור על תיאום ביחס בין תנועות שמימיות לבין דינאמיקות עולמיות. הם מרחיבים את ההסבר על הקשר בין מבנים ודפוסי מערכות של גרמי שמיים, לבין מרקמים ארכיטיפים בפסיכולוגיה של ההתנסות האנושית.

מערך הכוכבים והשדה המערכתי בו נולדים במועד מסוים, מקרין על הקולקטיב והילדים הנולדים באותה עת. כל אחד מאתנו נולד כביטוי אינדיבידואלי של האנרגיות הארכיטיפיות שמזינות את הנפש של הקולקטיב בזמן נתון.

המסקנה שרואה את האסטרולוגיה הארכיטיפית בתור הגשר שמחבר בין הנפש האינדיבידואלית ליקום, מתבססת על העובדה שיש תיאום מחקרי בניואנס ודקויות בין המחזורים הפלנטאריים של כוכבי הלכת במערכת השמש – לבין אנרגיות הארכיטיפים הפועלות בנפש הקולקטיבית.

ניתן לראות כי זוהי מתנה מופלאה מהיקום, שעוזרת לנו לכוון את האוריינטציה שלנו בקריאת משמעויות העומק של חיינו ולהעמיק להתעשר במשמעות בהקשר הקוסמי הנשמתי, שבתוכו נקראנו לקבל בברכה ולנווט; וכך לפענח מצבים שהינם לכאורה בלתי מוסברים.

תנאים לקיום חיים במערכות כוכבים ביקום

בחיפוש אחר חיים על פלנטות במערכות שמש אחרות, המדע בכה"א בוחן ורואה: הגורם המאותת על אפשרות קיום חיים במערכות אחרות על פלנטה החגה סביב שמש, הוא קיומו של ירח הסובב את אותה פלנטה.

אחת השאלות הנשאלת על ידי החוקרים היא האם במערכת שמש אחרת יש ירח החג סביב הפלנטה? כאשר לפלנטה יש ירח החג סביבה, הדבר מאפשר קיום חיים אורגניים על הפלנטה ומצביע עלהשעון הביולוגי המסמן אתתופעת ההתחלפות בין אור וחושך, יום ולילה או קור וחום – בתור מפתח להתחדשות התאים וחלבוני החיים. תגלית זו עשויה להוביל למציאת דרכים חדשות לאבחון, למניעה ולעצירתן של מחלות.

מחקרם של זוכי פרס נובל לרפואה 2017 בתחום המנגנונים השולטים על השעון הביולוגי בגוף. צמחים ובעלי חיים ובני אדם מתאימים את שעוניהם הביולוגיים לסנכרון עם שעות היום והלילה על כה"א.

אופי החיים על כה"א בתור היום והלילה הוא בסיס בתרבות האנושית כמתואר בטקסט שבעת ימי הבריאה ובהם בריאת המאורות בשמיים, פרק א' בראשית, המציינים את האותות ומועדים, יום, חודש ושנה; אשר מבססים את הבנת הזמן בתור מחזורים, כשלכול גרם שמיים יש מחזורית ייחודית המאפיינת אותו. ומהבנה של היחסים בין השמש (365 יום) והירח (28-29 יום) נגזרת השנה : כמערכת יחסים בין המאור הגדול למאור הקטן, תיאום בין מחזור השמש ומחזור הירח.

לפי ההבנה שהועלתה כי כאשר לפלנטה יש ירח, תופעת ההתקרבות וההתרחקות של הירח מכוכב הלכת שהוא מסובב, מאפשרת את השפעות השדה המגנטי על הפלנטה ותופעת הגלים או הגאות והשפל. התנודתיות של גאות ושפל בגלים לגובה מטרים רבים, קשורה לגבי הגלים בשאלות ומושגים, כאשר המונח אמפליטודה מתאר מה המידה של המרחק או מדידת המרחב המשתרע בין השיא לבין התחתית בגל.

מחזורים ומחזוריות

התהליך המאפשר את המחזוריות הביולוגית, קשור במצבי 'עוררות'  – שמלווים על ידי מצבי בלימה ורגיעה. מחזוריות סדורה של הימים והלילות חיונית לבריאות תקינה ולחוויה הנפשית ועיבודה. פענוח הצופן של מערך התחדשות התאים והחלבונים בין האור והחושך, מאשר שהם נבנים בלילה ומתפרקים ביום.

בהתחדשות כוח החיים מדי לילה, טמונה יכולת ארגון המציאות מחדש על ידי עריכה חכמה. ולנוכח ההתנסות בקונפליקט אשר נוצר ממשיכה בו זמנית לשני כיוונים מנוגדים, בעולם הדואליות.

כאן טמונים שורשי הדואליות הנחווית בקיום האנושי כהתרוממות רוח שבעקבותיה מתחייבת ירידה..

על ידי מנגנון עריכה של המודעות, ניתן לגבור על מה שנקרא "דיסונאנס קוגניטיבי" אשר יכול להיפתר.. אם הרשמים מתבססים על אמונה בטוב, נוצר שדה חובק.

אפשר ללמוד לתקן דפוסי תגובה מקובעים באמצעות הבנת הלב, החוכמה והתבונה.

יש כיום כיוון מחקרי של טיפול באיזון דפוסי הקשב לאיום. את הדואליות בנפש ובטבע יכולה התודעה להכיל כאחדות. אם הקוגניציה חשה ביטחון מבפנים, ההתכווצות שנוצרת משתחררת על ידי ההתרחבות הנובעת ממדיטציה ולימוד. מדע הרשמים יכול להניב הבנות לגבי בחירה ב-timelinesשונים.

המרחב מתואר בתור מאופיין על ידי המספר שניים: אך התודעה יכולה ללמוד לראות את האחדות.

הנפש מאותגרת בזמננו על ידי התרחבות היריעה של המרחב – ובו זמנית הזדקקות ליכולת התמקדות וראיית הפרטים והיחסים ביניהם. ההגדרה של האחדות בתוך הנפרדות בחשיבה הפילוסופית טבעה את המונח:  The one Self and the many I's.. הדיון הפילוסופי מאז ומעולם עסק בטבע המציאות בתור האחדות בתוך הריבוי, אחדות מתוך ייחודיות.

ארכיטיפ השבתאי

החללית קאסיני השלימה ביום 14.9.17 מסלול מחקרי של 20 שנה של כוכב-הלכת שבתאי, בו התגלו כמה ירחים וביניהם התברר שיש על הירח טיטאן, תנאים המאפשרים חיים.

ארכיטיפ כוכב שבתאי מגלם את המשמעות של משמעת ומבנים – סדר על יסוד חוכמת הניסיון. זהו הארכיטיפ של החוכמה והבגרות, לקיחת אחריות והפקה תבונית של הלימוד מהניסיון על ידי דרך ארץ, לתכלית האינטגרציה של כוחות הנפש. הוא מציין תהליכים בעבודה עצמית של מודעות וגיבוש כוחות הנפש המפוזרים.

הירחהוא סמל לחוקיות כוחות המטוטלת בתנועה תנודתית של ניהול משאבים תוך הבנת גאות ושפל, בין טבע לתרבות, בין חירות למחויבות. בתהליך הגיבוש המיוצג על ידי שבתאי, היחיד מתגבש לאדם שלם, כאשר הארכיטיפ השבתאי הוא קוטב המשלים באסטרולוגיה את הציר הארכיטיפי של הירח ומזל סרטן.  שליטה עצמית מודעת במורכבות הנפש האנושית, ימים ולילות – והמשמעת מאפשרת את התיאום והשילוב בין הארצי לשמימי, או העצמי האנושי והמאסטר שבתוכנו.

הירח, ארכיטיפ הנפש

'השמש' היא הארכיטיפ המייצג דחף נפשי באדם לגלם את התפתחות המודעות (האור) ואת האהבה. ניתן לבחור בדרך היצירה ובעקבות זאת בטרנספורמציה של הקונפליקט באמצעות אמנות. אתהמודעות למתרחש על כוכב הלכת ארץ ניתן לבחון, היסטורית ואקטואלית, לאור תקופת התרבות שלנו. כאשר את האהבה החובקת-כול וניזונה מהרוח – נשאב מן החוכמה נטולת-הזמן.

הנפש והמבנה האישיותי הנגלים בתפיסה וראייה עצמית של פניו האינדיבידואליים של האדם, משקפים מגוון רגשות ותכונות: המחקר הקלאסי דן במספר מסוים של מבנים אישיותיים. יש כמה תורות טיפוסים שונות, וביניהן מפת טיפוסים המדברת על 28 טיפוסי אישיות. בתיאום המזכיר לנו את מחזוריות 28 הימים של חודש הירח.

או כפי שצוין על ידי יונג באופן בסיסי כחלוקה לשניים – מבנה אישיותי מוחצן או מופנם. בדומה למבנה השמשי המתאפיין בביטחון עצמי, נחישות, שאיפה בריאה, עצמאות, כריזמה, יצירתיות, מגנטיות ומנהיגות. או לחילופין למבנה האישיותי הירחי היכול להתבטא כהסתגרות וביישנות, רגשנות, אי הערכה עצמית וחוסר ביטחון.

בתהליך האבולוציוני של שלב הגיבוש השבתאי, האדם מגיע לגיבוש אישיותי מאחד של המבנה המנטאלי, הרגשי והפיזי. ואז הוא מאזן בין היסוד של הרצון לעצמאות – לבין היסוד המאחד או המפריד שבמערכות יחסים.

יש סוג של מבנה אישיותי שהתגבש – ומקצין התנהגות של השתלטות, רודנות ואנוכיות.

אך יש לעומת זאת תקופת צומת תרבויות, בה ניתן לאזן בנפש את הפן הגברי האקטיבי ואת הפן הנשי המקבל שבתוך עצמנו. כי כפי שההיסטוריה מלמדת, מציגים במסורת הסינית את שתי התכונות של האקטיבי והפאסיבי בתור "המכניע והנכנע". אולם בתרבות שהשתלמה בהפנמת המובנים של החוכמה הפילוסופית והניסיון גם יחד, (ראה מגילות "משלי" ו"קוהלת") באותו אדם יכולה לחילופין להתקיים מבניות של שני הביטויים המנוגדים. היהדות הביאה לעולם את מתנתה הגדולה, השבת, ההופכת את האדם מעבד בימות השבוע, למלך בשבת. והוא המגשר לחזון השבת וימות החול.

הגלים

הגל באוקיינוס מאופיין על ידי תנועה במחזוריות הגלים אשר מגיעה לשיא בנקודה הגבוהה ביותר בגל ואחר כך לתחתית הגל, בנקודה הנמוכה ביותר שלו. במדע כיום – פונקציית-גל היא פתרון של פונקציה של מקום וזמן והיא משמשת לתאר מערכת המתנהגת כמו גל. השימוש הנפוץ במושג פונקציית גל שהוא מושג במכניקת הקוונטים, הוא במשוואת התנועה. כאשר הגל מתואר בתור ה-pilot  של החלקיק.

הגל במדע

המדע מאפשר כיום דיון על מבטו של המדען, כלומר התודעה החוקרת – בהקשר של המכאניקה הקלאסית מול המכאניקה הקוואנטית. המכאניקה הקלאסית מביאה אל המדע את התפיסה של החלקיקים. לעומת זאת המכאניקה הקוואנטית מציגה את השאלה של משמעות היחס בין הגל והחלקיק. תמיד אל החלקיק נלווה גל. בדרך זו אפשר לתאר בשפה מדעית את הגל בתור פונקציה של הנשמה. נשמה היא תדרים של אור ואהבה.

***התיזה של הגל בתור הפיילוט של החלקיק, מוצגת על ידי פרופ. הארי פרידמן, המציג את SWF– פונקציית הגל של שרדינגר (researchgate.comprof. Harry Friedmann – ) שמסבירה בדרך זו את הארכיטקטורה האנרגטית בין הגל בתור הפיילוט לבין החלקיק, כאשר בקונספציה של יחסים אינטראקטיביים בין החומר כמחולל תודעה, לבין הפיילוט שהוא המנחה, ברמות אנרגיה שונות ובמצבי תודעה אחרים נפתחות אפשרויות שונות.

חווייתית, נפתחת יכולת לראות את האלוהות נשקפת כאלוהות קרובה, מכילה. ובשותפות עם האלוהות כתפקיד האדם להשלים את עבודתה, ניתן להבינה כמבקשת לעצב בצלמה ובדמותה מודל של אדם ראוי ובנוי היטב. על בסיס הלימוד של עיצוב האדם עצמו את יסוד הטמיר והצנוע מכלל הפיצול האנושי שלו כאדם במהות קיומו – הנשגב כמתגבש עם העצמי האנושיJ:). ולאחר תלאות רבות ונפתולי דרך ממושכת אך מניבה הבנות, כך מגיעה האישיות האנושית לזיקוק החמלה, הריפוי והטוהר.

Design  Creation by

לפי הפיזיקה המודרנית היקום הוא אור בתדרים ובממדים שונים, וסוגי האורות שונים. לכן אפשר להתייחס לפי הפיזיקה אל האור והגלים בתור תחום המחקר שהגדירו הפילוסופים בתור האידיאה או הצורה – וההתגלמות שלה יכולה להיחשב בתור התוכן. או היחס בין אור לחומר. תופעה הנצפית על ידיהמדע ומכונה "התאבכות בונה" מתארת שני גלים המתואמים בצורה הרמונית.

המחקר המדעי כיום עוסק בסוגיה האם הייתה ליקום התחלה או לא? בהנחה של אינטליגנציה יקומית וראיית 'הבריאה על פי Designכתוכנית שהתחוללה בנקודה הסינגולארית במפץ הגדול לפני 14 מיליארד שנים; זוהי דרך אחרת לומר, שהעולם נברא בראשיתו ברגע מסוים. ומאז, הרגע המכונן נתפס כחד-פעמי או יחידני.

אך התיזה השנייה העולה לאחרונה משלבת פרספקטיבה מדעית, תודעה ורוח, גורסת שתהליך הבריאה ממשיך ומתקיים ללא הרף כל הזמן בכל רגע ורגע בהווה. וזאת על ידי האדם כשותף פעיל לבריאה ((co-creationהמשותפת ביחד ביניהם, בינו ובין האלוהות, הארכיטקט הגדול.

אם העולם אינו מתוקן כפי שנראה או, יש לראות לפי זה כיצד לבחור איך הדבר מהווה אתגר ותמריץ לתושייה ולאינטליגנציה האנושית לגשת ביראת כבוד לסייע למלאכת האל, ולהמשיך במלאכה ובנייה עם המשאבים הניתנים. מגמה זו תופסת מקום בראיית התהליך האבולוציוני כמשכלל את היצירה – ואת האדם כמסייע ועזר לתיקון כמתואר בקבלה. על האדם להקים מתוך עצמו, בחומרים ובסובסטנסים האנושיים והסביבתיים, אדם שלם חדש ומודל אפשרי ליצירה ולקיימות.

כך ניתן להבין את עבודת האדם בתור שירות, יצירה וריפוי על פי הארכיטיפים של מזל דלי (אדם) ומזל בתולה, מה שמכונה "העבודה הגדולה" ((The Great Laborאו האמנות הנחוצה ונדרשת במקור ה- designלפיתוח היצירתי של הרעיון האלוהי; שהינו בסיס להבנת משמעות ותוכנית-לימודים ומערכת-חינוך גמישה, ביקום פתוח.

מחזוריות וביוגרפיה

מחזורים ומחזוריות משחקים תפקיד מפתח ב-designובחיינו. החל בהשפעות התרבות והמשפחה בהן האדם גדל, וכלה בהיפתחות אל המרחב שהוא יוצר והממשק בין טבע וטכנולוגיה, שמאפשר מגע ולימוד להיטיב תוך המגע עם הזדמנויות, תרבויות וחוגי עניין מגוונים.

את ההשפעות של השייכות הבסיסית למקומו האישי של האדם ובית הגידול שלו, יכול לייצג הציר של השפעות מזל סרטן והירח. ומזל גדי הוא הקוטב המשלים אותו. ציר זה ידוע בתור האם (שורשים) והאב (תרומה לחברה במצוינות הייחודית שלך – להבאת האור) כי היקום הינו אור.

לעומת זאת, בתקופת התרבות שלנו עם כניסת עידן דלי (שהסימבול שלו הוא גליף ובו שני גלים) שני הארכיטיפים המייצגים את מזל דלי הם כוכבי הלכת אורנוס ושבתאי הנחשבים שליטי מזל דלי, שהוא מזלו של 'האדם'. כאשר פירוש הדבר, אם משווים בין שניהם, שהאחד מהם הוא אורנוס שמייצג במיתולוגיה את השמיים, ואילו שבתאי הוא המייצג את כוכב הלכת שלנו ארץ. ובאופן מובהק יותר, הוא המורה המלמד לימודי 'דרך ארץ'.

מחזור אורנוס בן 84 השנים משלים בפרק זמן זה סיבוב מלא תוך שהייה של שבע שנים בכל אחד משנים-עשר המזלות. מה שמשלים מעבר מלא סביב מעגל הזודיאק. וכך מדי שבע שנים מתחילה תקופה של פאזה חדשה בחיי האדם. כל פאזה ומישור ההתפתחות שלה.

המשולש של האדם השלם, אשר הינו מורכבות של אישיות ארצית וישות רוחנית, הרכב של משולש ארצי שהוא הלב, הבטן והראש, היכול להיות מתואר בספרות האזוטרית בתור הנפש. כאשר האדם בתור ישות רוחנית מתבטא דרך המשולש הארצי – ואז הוא אדם שלם, בנפש, נשמה ורוח.

מחזור שבתאי בן 29 השנים הוא הארכיטיפ של יסודות האדם. לסיכום, 3 מחזורי שבתאי מתוויםאת שילוב הכוליות של מחזור הנפש, מחזור נשמה ומחזור רוח – בעבודת 87 השנים של חיי אדם שלם; כמוביל דרך ונתיב להתפתחותו בתור העצמי האנושי – במלוא הפוטנציאל הרוחני שלו בחיים הנוכחיים. וזהו מחזור שמהווה ייצוג ארכיטיפי של תהליך התבגרות והבשלה כחיי אדם. ובכן, לפי השלמת שלושה סבבי שבתאי בני  29 השנים – אחד מהם מביא להתבגרות נפשית, השני להבשלת קשר הנשמה – והשלישי הוא הזמנה לחניכה ברוח.